Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетен Витоша фест на 14 и 15 май

Снимка: Пролетен Витоша Фест

Като цветна и приключенска рамка на Европейската нощ на музеите в София (която е на 14 май) пешеходната зона пред Националния исторически музей в полите на Витоша планина тази събота и неделя ще се превърне в сцена на Пролетен Витоша Фест.

По идея на столичния район „Витоша“ от 10.00 ч. до 22.00ч. са предвидени разнообразни и атрактивни дейности на открито за малки и големи. На място ще бъдат разположени спортни площадки за различни видове спорт - футбол, баскетбол, тенис на маса, фитнес и бадминтон. Любителите на творческите занаяти ще могат да разгледат ръчно изработени бижута, дрехи и сувенири. Хокеен Клуб "ЛЕВСКИ-СОФИЯ" ще направи демонстрация на хокей на ролери, а малките гости на събитието в съботния ден ще могат да гледат актьорите от куклен театър Мале-мале с техния спектакъл "Дядо вади ряпа" и шоу със сапунени балони в неделя. Сред атракциите ще бъдат и зумба инструктурите от цяла София, които ще организират своеобразен Зумба маратон. И двете вечери ще завършат с кинопрожекция на открито с начален час 20.30ч..

Събитието се организира от Район "Витоша" на Столична Община в партньорство с Базар на изкуствата и творческите занаяти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08