Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Продължава инициативата за популяризиране на българските университети зад граница

Снимка: Висше училище по телекомуникации и пощи

Предстои четвърта информационна кампания за популяризиране на българските университети в чужбина. Тя е насочена към кандидат-студенти от българските общности зад граница и ще се проведе онлайн, на 14 май от 14:30 часа българско време. В рамките на две години бяха реализирани още три подобни кампании по инициатива на Асоциацията на българските училища в чужбина (AБУЧ), Българското училище "Родна стряха" в Кипър, Министерството на образованието и науката и с подкрепата на българското посолство в Никозия.

"Все още има много неизяснени моменти около кандидатстването на младежи от чужбина, които в рамките на форума ще бъдат дискутирани с представители на Министерството на образованието" – поясни за Радио България Адриана Любенова от екипа на организаторите.

Хостингът на онлайн инициативата на 14 май ще бъде поет от "Висше училище за телекомуникации и пощи"  гр. София. От представител на дирекция "Висше образование" към Министерството на образованието и науката ще бъде демонстрирана платформата за онлайн кандидатстване. Всяко учебно заведение ще има кратка презентация, с която да ориентира кандидат-студентите, след което всеки ще има шанс да разговаря лично с представители на университета, който го интересува, в отделна онлайн стая.

Ето и учебните заведения, които ще се включат във форума:

Висше транспортно училище "Тодор Каблешков" – град София

Висше училище по телекомуникации и пощи – град София  

Медицински университет – град Плевен

Медицински университет – град Пловдив

Национална спортна академия "Васил Левски" – град София

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" – град Пловдив

Русенски университет "Ангел Кънчев" – град Русе

Стопанска академия "Димитър А. Ценов" – град Свищов  

Университет за национално и световно стопанство – град София

Университета по хранителни технологии – град Пловдив

Химикотехнологичен и металургичен университет – град София

Join Zoom Meeting
Meeting ID: 885 6414 7336
Passcode: 756981
 

Още от категорията

Българите в столицата на САЩ да не напускат домовете си, съветва МВнР

Българският външен министър осъди размириците във Вашингтон.  Екатерина Захариева коментира нахлуването на протестиращи в Капитолия и безредиците във Вашингтон, които прекъснаха заседанието на двете камари на Конгреса в САЩ. "Осъждаме..

обновено на 07.01.21 в 13:46

Българи от Лос Анджелис са заминали да протестират във Вашингтон

Българи се организираха и заминаха за Вашингтон, за да се включат в протестите. Това заяви журналистът Евгени Веселинов  по Нова ТВ. Организацията се случвала основно в социалните мрежи. Според Веселинов, който живее в Лос Анджелис  изборите в САЩ са..

публикувано на 07.01.21 в 11:06
Паметникът на Христо Ботев в Одеса

Сънародници в Украйна почетоха паметта на Христо Ботев

С полагане на цветя на паметника на Христо Ботев в Прохоровский сквер в Одеса българи в Украйна почетоха 173-ата годишнина от рождението на поета-революционер. Пред паметника му се събраха представители на всеукраинската обществена организация..

публикувано на 06.01.21 в 19:10