Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Продължава инициативата за популяризиране на българските университети зад граница

Снимка: Висше училище по телекомуникации и пощи

Предстои четвърта информационна кампания за популяризиране на българските университети в чужбина. Тя е насочена към кандидат-студенти от българските общности зад граница и ще се проведе онлайн, на 14 май от 14:30 часа българско време. В рамките на две години бяха реализирани още три подобни кампании по инициатива на Асоциацията на българските училища в чужбина (AБУЧ), Българското училище "Родна стряха" в Кипър, Министерството на образованието и науката и с подкрепата на българското посолство в Никозия.

"Все още има много неизяснени моменти около кандидатстването на младежи от чужбина, които в рамките на форума ще бъдат дискутирани с представители на Министерството на образованието" – поясни за Радио България Адриана Любенова от екипа на организаторите.

Хостингът на онлайн инициативата на 14 май ще бъде поет от "Висше училище за телекомуникации и пощи"  гр. София. От представител на дирекция "Висше образование" към Министерството на образованието и науката ще бъде демонстрирана платформата за онлайн кандидатстване. Всяко учебно заведение ще има кратка презентация, с която да ориентира кандидат-студентите, след което всеки ще има шанс да разговаря лично с представители на университета, който го интересува, в отделна онлайн стая.

Ето и учебните заведения, които ще се включат във форума:

Висше транспортно училище "Тодор Каблешков" – град София

Висше училище по телекомуникации и пощи – град София  

Медицински университет – град Плевен

Медицински университет – град Пловдив

Национална спортна академия "Васил Левски" – град София

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" – град Пловдив

Русенски университет "Ангел Кънчев" – град Русе

Стопанска академия "Димитър А. Ценов" – град Свищов  

Университет за национално и световно стопанство – град София

Университета по хранителни технологии – град Пловдив

Химикотехнологичен и металургичен университет – град София

Join Zoom Meeting
Meeting ID: 885 6414 7336
Passcode: 756981
 

Още от категорията

Тараклийският държавен университет запазва академичната си автономия

Тараклийският държавен университет „Григорий Цамблак“ в Молдова запазва академичната си автономия и университетска идентичност, съобщи пресцентърът на държавния глава. Молдовските институции са решили висшето училище да не бъде сливано с Педагогическия..

публикувано на 16.07.22 в 12:05

В Патагония шият нашенски носии, свирят на гъдулка и отглеждат българска чубрица

Студеният юг на Аржентина – така наричат географската област Патагония, заемаща най-близките до южния полюс територии на Латинска Америка. На ветровития бряг на Атлантическия океан е кацнал пристанищният град Комодоро Ривадавия, известен още от началото..

публикувано на 14.07.22 в 11:05

Представители на българските училища в чужбина се срещат в София в края на юли

Асоциацията на българските училища в чужбина организира годишната си конференция в София, която ще се проведе на 27 и 28 юли, съобщи БТА. Тази година конференцията ще премине под наслова "Асоциацията на българските училища в чужбина - 15..

публикувано на 13.07.22 в 14:53