Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има закон за повече българска музика в държавните медии

Популяризирането на българската музика в обществените медии обсъди парламентарната комисия по култура и медии. Партия "Възраждане" предлага със закон да се задължат БНР и БНТ 50 % от музиката в ефира им да е българска.
Генералният директор на БНР Милен Митев отбеляза, че Радиото и сега максимално подкрепя българските артисти. Но посочи, че трябва предпазливост, когато с административни мерки се регулира нещо в изкуството. В момента българската музика е около 65 % от ефира на БНР и БНТ, беше казано в дискусията.
"Въвеждането на квота за българска музика в обществените медии ще бъде спасителен пояс за некадърници", заяви депутатът от управляващата партия "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като рап певеца Ицо Хазарта. Думите му разгневиха част от присъстващите.
След разгорещени спорове комисията подкрепи да има изискване за повече българска музика и да се подготвят конкретни законови текстове за това.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15
Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06