Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отзовават български дипломат от Москва

Снимка: mfa.bg

Министерството на външните работи потвърждава отзоваването на един служител на българското посолство в Москва, посочва в съобщение МВнР. Дипломатът ни следва да напусне територията на Руската федерация до 72 часа.

По-рано днес, в съобщение на руското външно министерство се отбелязва, че Русия е предприела ответна мярка срещу София и е обявила за персона „нон грата“ служител на българското посолство в Москва. Според българското външно министерство, това е очакван реципрочен акт от страна на Руската федерация.

Още от категорията

Лена Бориславова

“Продължаваме промяната” ще търси подкрепа за нов кабинет от независими депутати

"Ще разговаряме и ще търсим подкрепа от независими депутати, които вземат сами решения”, коментира предстоящите преговори за ново правителство говорителят на кабинета в оставка Лена Бориславова. Тя добави, че няма логика “Продължаваме промяната” да..

публикувано на 02.07.22 в 12:48

МВнР: Запознати сме с предложенията на френското председателство

Министерството на външните работи е запознато с всички предложения на френското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от ведомството в отговор на запитване. От там уточняват, че действията на българските институции не могат да излизат..

публикувано на 02.07.22 в 11:43
Асен Василев

Асен Василев все още не е осигурил мнозинство за своя проектокабинет

“Продължаваме промяната” засега не разполага с подкрепата на 121 депутати, които са необходими за съставянето на ново правителство, каза номинираният за премиер Асен Василев пред БНТ. По думите му, дали ще има предсрочни избори зависи от съвестта и..

публикувано на 02.07.22 в 10:17