Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзовават български дипломат от Москва

Снимка: mfa.bg

Министерството на външните работи потвърждава отзоваването на един служител на българското посолство в Москва, посочва в съобщение МВнР. Дипломатът ни следва да напусне територията на Руската федерация до 72 часа.

По-рано днес, в съобщение на руското външно министерство се отбелязва, че Русия е предприела ответна мярка срещу София и е обявила за персона „нон грата“ служител на българското посолство в Москва. Според българското външно министерство, това е очакван реципрочен акт от страна на Руската федерация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44

Румен Радев пред Оливер Вархеи: Евроинтеграцията на Западните Балкани няма алтернатива

На среща с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархеи, който е на работно посещение у нас, президентът Румен Радев заяви, че разширяването на ЕС трябва да се основава на принципи, отчитащи собствените..

публикувано на 08.04.24 в 14:11