Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Бизнесът и потребителите искат предвидимост

Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Задълбочаващите се протести, означават, че и дефицитът на доверие се задълбочава, посочи държавният глава Румен Радев пред журналисти днес. По думите му, единственото трайно във времето решение е открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се уважат мненията на всички страни, а от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не прерасне в политическа.  „Най-важното е да не се допуска дефицит на доверие“, подчерта президентът и добави, че никое правителство не може да води страната през тежки кризи при липса на такова. По думите на Румен Радев, бизнесът и потребителите искат предвидимост, която е особено важна в условията на криза. „Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна политика на българското правителство“, подчерта президентът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02
Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10