Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев: Бизнесът и потребителите искат предвидимост

Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Задълбочаващите се протести, означават, че и дефицитът на доверие се задълбочава, посочи държавният глава Румен Радев пред журналисти днес. По думите му, единственото трайно във времето решение е открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се уважат мненията на всички страни, а от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не прерасне в политическа.  „Най-важното е да не се допуска дефицит на доверие“, подчерта президентът и добави, че никое правителство не може да води страната през тежки кризи при липса на такова. По думите на Румен Радев, бизнесът и потребителите искат предвидимост, която е особено важна в условията на криза. „Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна политика на българското правителство“, подчерта президентът.


Още от категорията

България прие френското предложение за Северна Македония и ЕС

Със 170 гласа "за", 36 "против" и 21 "въздържали се" парламентът одобри даване на зелена светлина за начало на преговори на Северна Македония с ЕС. В документа като условия са поставени:   - Ефективно изпълнение на Договора за приятелство,..

публикувано на 24.06.22 в 14:19

Министерството на външните работи осъди обидите на Еди Рама към България и ЕС

В позиция на външно министерство се заявява, че в ЕС България винаги е подкрепяла европейската принадлежност на албанския народ. "Отстоявали сме европейската перспектива на Албания и началото на преговорите за членство в ЕС и тогава, когато беше много..

публикувано на 24.06.22 в 12:19

Украйна и Молдова вече са страни кандидати за членство в ЕС

Европейският съвет одобри Украйна и Молдова да получат статут на страни кандидати за членство . Председателят на Съвета Шарл Мишел нарече решението "исторически момент и "ключова стъпка в пътя на двете страни към Евросъюза". Украинският..

публикувано на 24.06.22 в 08:54