Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев: Бизнесът и потребителите искат предвидимост

Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Задълбочаващите се протести, означават, че и дефицитът на доверие се задълбочава, посочи държавният глава Румен Радев пред журналисти днес. По думите му, единственото трайно във времето решение е открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се уважат мненията на всички страни, а от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не прерасне в политическа.  „Най-важното е да не се допуска дефицит на доверие“, подчерта президентът и добави, че никое правителство не може да води страната през тежки кризи при липса на такова. По думите на Румен Радев, бизнесът и потребителите искат предвидимост, която е особено важна в условията на криза. „Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна политика на българското правителство“, подчерта президентът.


Още от категорията

Френският посланик в София Флоранс Робин

Не е променяна преговорната рамка със Северна Македония

В парламента лидерът на партия “Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че ще настояват да не се подписва протокола за вдигане на ветото над началото на преговорите на Северна Македония с ЕС , докато не се изясни ревизирания от Париж документ...

публикувано на 01.07.22 в 12:01
Белгород Днестровски, Одеска област, 1 юли 2022 г.

Русия продължава да тероризира цивилните в Украйна с ракетни нападения

17 души, сред които и едно дете, са загинали след поредния руски ракетен удар срещу жилищен блок и почивна станция в Одеска област на Украйна, съобщи местната администрация. Съобщава се за 31 ранени цивилни. Сред тях са 4 деца и бремена жена. От руините..

публикувано на 01.07.22 в 08:56
Румен Радев

Президентът връчва мандат за съставяне на кабинет на “Продължаваме промяната”

Президентът Румен Радев днес ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер, излъчен от първата политическа сила “Продължаваме промяната”. Партията разполага с една седмица, за да предложи проект на кабинет. Ако..

публикувано на 01.07.22 в 07:05