Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев: Бизнесът и потребителите искат предвидимост

Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Задълбочаващите се протести, означават, че и дефицитът на доверие се задълбочава, посочи държавният глава Румен Радев пред журналисти днес. По думите му, единственото трайно във времето решение е открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се уважат мненията на всички страни, а от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не прерасне в политическа.  „Най-важното е да не се допуска дефицит на доверие“, подчерта президентът и добави, че никое правителство не може да води страната през тежки кризи при липса на такова. По думите на Румен Радев, бизнесът и потребителите искат предвидимост, която е особено важна в условията на криза. „Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна политика на българското правителство“, подчерта президентът.


Още от категорията

Кирил Петков: Изборите ще бъдат референдум дали искаме България на законността или на мафията

“Следващите избори ще бъдат референдум каква България искаме - на законността и просперитета или на задкулисието и мафията. Аз избирам първото и ще продължа да се боря”. Това написа във фейсбук страницата си премиерът Кирил Петков при обявяването..

публикувано на 27.06.22 в 18:30

ДПС също не вижда възможности за съставяне на кабинет

Приключиха консултациите при държавния глава за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство след оставката на кабинета на Кирил Петков. На срещата с представителите на ДПС лидерът им Мустафа Карадайъ определи политическата криза като..

публикувано на 27.06.22 в 16:16

ГЕРБ ще върне проучвателния мандат, ако “Продължаваме промяната” не състави кабинет

Президентът Румен Радев призова партиите да влязат в диалог, за да функционира държавата. В началото на консултациите за връчването на проучвателен мандат след оставката на кабинета "Петков" той изтъкна, че наред с икономическата, социалната,..

публикувано на 27.06.22 в 15:01