Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинският президент иска Евровизия да се проведе в Мариупол

Украйнската група "Kalush Orchestra" спечели "Евровизия 2022"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е нанесла пореден ракетен удар срещу украински военен обект в Лвовска област, съобщиха от администрацията на Лвов. Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент Володимир Зеленски, който разговаря в Киев с делегация от Сената в САЩ. Зеленски заяви, че страната му ще направи всичко възможно, за да бъде домакин на песенния конкурс "Евровизия 2023" във възстановения украински град Мариупол. Обещанието дойде след победата на Kalush Orchestra на "Евровизия 2022".


Сраженията в Донбас продължават.
Руските войски са изтласкани от Харков, а в района на Изюм украинците провеждат контранастъпление. Украинският министър на отбраната Олексий Резников посочи, че страната „навлиза в дългосрочната фаза на войната“ и Киев се готви до края на годината да мобилизира армията от 1 млн. души, предава УНИАН.

Руският президент Владимир Путин заяви пред финландския президент Саули Нийнисто, че Москва е готова за преговори с Киев, но украинската страна не показва интерес към това, съобщи пресслужбата на Кремъл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство веднага при връчването му

Партия "Има такъв народ" (ИТН) благодари за доверието на президента Румен Радев и върнаха обратно третия мандат за съставяне на правителството. Папката беше върната празна от заместник-председателя на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев с..

публикувано на 28.03.24 в 12:09

Николай Денков, ПП-ДБ: Българските граждани ще решат как да продължим

Президентът Румен Радев връчи съгласно конституционната процедура мандат за съставяне на правителство на Николай Денков, кандидат за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази, на..

публикувано на 27.03.24 в 16:29

Президентът Румен Радев връчва мандат за кабинет на ПП-ДБ

След като парламентът одобри отказа на кандидата за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел да състави кабинет с първия проучвателен мандат, днес президентът Румен Радев ще връчи мандат на втората по големина парламентарна сила – ПП-ДБ. Нейният кандидат за..

публикувано на 27.03.24 в 07:35