Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинският президент иска Евровизия да се проведе в Мариупол

Украйнската група "Kalush Orchestra" спечели "Евровизия 2022"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е нанесла пореден ракетен удар срещу украински военен обект в Лвовска област, съобщиха от администрацията на Лвов. Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент Володимир Зеленски, който разговаря в Киев с делегация от Сената в САЩ. Зеленски заяви, че страната му ще направи всичко възможно, за да бъде домакин на песенния конкурс "Евровизия 2023" във възстановения украински град Мариупол. Обещанието дойде след победата на Kalush Orchestra на "Евровизия 2022".


Сраженията в Донбас продължават.
Руските войски са изтласкани от Харков, а в района на Изюм украинците провеждат контранастъпление. Украинският министър на отбраната Олексий Резников посочи, че страната „навлиза в дългосрочната фаза на войната“ и Киев се готви до края на годината да мобилизира армията от 1 млн. души, предава УНИАН.

Руският президент Владимир Путин заяви пред финландския президент Саули Нийнисто, че Москва е готова за преговори с Киев, но украинската страна не показва интерес към това, съобщи пресслужбата на Кремъл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Политологът проф. Милена Стефанова (в средата), (вдясно) социологът Юлий Павлов и (вляво) проф. Росен Стоянов, политолог

За да има правителство, политиците трябва да преглътнат две неща

Най-вероятно е ротацията да се осъществи и България да има правителство, въпреки всички раздори. Нови избори не биха довели до нищо по-различно в парламента и участниците в преговорите знаят това. Такова мнение изказаха в ефира на БНР политолозите проф...

публикувано на 24.03.24 в 14:43

Българското правителство осъди нападението в Москва и призова за разследване

България изразява съболезнования към близките на жертвите от терористичния акт в Москва. “Категорично осъждаме тероризма във всички негови прояви. Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението“, пише..

публикувано на 23.03.24 в 13:47

Подновени са преговорите за съставяне на правителство

Водят се разговори, между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), каза пред БНТ кандидатът за премиер от ГЕРБ Мария Габриел. Тя отказа да даде повече информация и подчерта, че докато всичко не е договорено, нищо не е..

публикувано на 23.03.24 в 09:27