Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинският президент иска Евровизия да се проведе в Мариупол

Украйнската група "Kalush Orchestra" спечели "Евровизия 2022"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е нанесла пореден ракетен удар срещу украински военен обект в Лвовска област, съобщиха от администрацията на Лвов. Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент Володимир Зеленски, който разговаря в Киев с делегация от Сената в САЩ. Зеленски заяви, че страната му ще направи всичко възможно, за да бъде домакин на песенния конкурс "Евровизия 2023" във възстановения украински град Мариупол. Обещанието дойде след победата на Kalush Orchestra на "Евровизия 2022".


Сраженията в Донбас продължават.
Руските войски са изтласкани от Харков, а в района на Изюм украинците провеждат контранастъпление. Украинският министър на отбраната Олексий Резников посочи, че страната „навлиза в дългосрочната фаза на войната“ и Киев се готви до края на годината да мобилизира армията от 1 млн. души, предава УНИАН.

Руският президент Владимир Путин заяви пред финландския президент Саули Нийнисто, че Москва е готова за преговори с Киев, но украинската страна не показва интерес към това, съобщи пресслужбата на Кремъл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов: В понеделник връчваме папка с министри или отиваме на избори

В понеделник или ще отидем при президента Румен Радев с готова папка от преговорите, или директно ще се знае, че отиваме на нови избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.  На 18 март, понеделник, се очаква..

публикувано на 15.03.24 в 14:26

По съседски: Събития с балкански адрес

Национализмът поражда заплахи за Западните Балкани През 2024 г. Западните Балкани може да бъдат изправени пред повишен риск от междуетническо насилие, пише в годишния доклад за заплахите на разузнавателните служби в САЩ...

публикувано на 15.03.24 в 10:20

Български и румънски дипломати обсъдиха резултатите и пътя напред в стратегическото партньорство между двете страни

Българските и румънските външнополитически елити обикновено нямат практиката да разсъждават заедно за своя регион или да мислят за двете страни като дуо. Затова събития като провелата се на 14 март 2024 г. в Букурещ кръгла маса “Една година..

публикувано на 15.03.24 в 10:17