Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Фико: Евроинтеграцията на Западните Балкани е от стратегическо значение за ЕС

Снимка: БГНЕС

Разширяването на Европейския съюз със страни от Западните Балкани е от стратегическо значение за Евросъюза. Това заяви в Народното събрание председателят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико, който е на официално посещение у нас по покана на председателя на парламента Никола Минчев. 

В разговорите е поставен акцент върху важността от изграждането на транспортния коридор № 8 и свързването на Адриатическо с Черно море през Албания, Северна Македония и България.

Според Фико след Плана за възстановяване на Европа след Covid пандемията, ще е необходим и план за възстановяване след енергийните проблеми вследствие на войната в Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът започна срещите с възможните служебни премиери

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Според конституционните промени от края на 2023 г., държавният глава може да избере служебния премиер от ограничен списък от 10 кандидати. Това са председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 17:50

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство веднага при връчването му

Партия "Има такъв народ" (ИТН) благодари за доверието на президента Румен Радев и върнаха обратно третия мандат за съставяне на правителството. Папката беше върната празна от заместник-председателя на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев с..

публикувано на 28.03.24 в 12:09

Николай Денков, ПП-ДБ: Българските граждани ще решат как да продължим

Президентът Румен Радев връчи съгласно конституционната процедура мандат за съставяне на правителство на Николай Денков, кандидат за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази, на..

публикувано на 27.03.24 в 16:29