Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Нидерландия ще създават общ фонд за инвестиции в земеделието

Снимка: БГНЕС

България и Нидерландия ще работят за създаването на общ фонд за инвестиции в нови технологии в земеделието, който може да заработи до септември. Това обяви на брифинг премиерът Кирил Петков след среща в София с нидерландския си колега Марк Рюте, цитиран от БТА.

Петков също така потвърди, че България няма да наложи петролно ембарго на Русия и изрази увереност, че ЕК ще включи страната ни сред държавите, за които ще се направи изключение в новия пакет санкции. "Вярваме, че България даде своята част за спирането на паричните потоци към Путин, като не се съгласи с промените в плащанията, искани от "Газпром", каза Петков и посочи, че няма как страната ни да мине от 90 % на 0 % зависимост от руските газови доставки и заедно с това да спре единствената си рафинерия, която работи с петрол от Русия.

Рюте поздрави България и Полша за твърдата позиция спрямо исканията на Русия за плащане в рубли, предаде БНТ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05