Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 18. 05. 2022 г. - Сряда

Предупреждение за опасни валежи над цялата страна

Снимка: архив
През страната ще премине добре изразен студен фронт.

В сряда минималните температури ще са от 12 до 18°, в столицата 15°. През деня на много места ще вали и прегърми. Има условия за локални значителни валежи и градушки. Жълт код за опасни валежи има за цялата страна, а в областите Смолян, Кърджали и Пловдив кодът е оранжав. След обяд от север валежите ще спират. Максималните температури на изток ще са от 15-16° до 24-25° в останалите части на страната. В София ще е около 19°.

Над Черноморието ще е облачно, ветровито и дъждовно. Температурите на въздуха ще са 13-16°, на морската вода 15-16°. Вълнението ще е до 4 бала.

Над планините също ще е дъждовно с гръмотевични бури. По най-високите върхове ще падне и сняг. Температурата на височина 1200 м ще е 13°, на 2000 метра до 6°.

В четвъртък ще превалява само над Източна България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошо време за катерене на планински върхове

Условията за туризъм са добри само в по-ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите места условията остават зимни и се очаква времето да се влоши. Там има мъгла, ветровито е и температурите варират между минус 4 и..

публикувано на 21.04.24 в 10:11

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25
Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00