Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 19. 05. 2022 г. - четвъртък

Очаква ни слънчево време

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността и над крайните южни райони ще се разкъса и намалее и над цялата страна ще бъде ясно. Вятърът в повечето райони ще стихне. Сутринта ще бъде хладно, а на места главно по западното поречие на Дунав видимостта ще бъде намалена от мъгла. Утре (19 май) ще бъде слънчево. Ще има временни увеличения на облачността над източната половина от страната, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 21°.

В планините ще бъде слънчево, над масивите в Източна България с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Сутринта ще бъде сравнително студено, а през деня максималната температура на 1200 м ще бъде около 13°, на 2000 м - около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който вечерта ще стихне. Максималните температури на въздуха ще бъдат 16-19°, температурата на морската вода - 15-17°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дъждовна и хладна неделя

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София – около 5°. Утре преди обед ще започне да се развива купеста и..

публикувано на 20.04.24 в 18:30

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “ Заловеното количество е рекордно за последните пет години ”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Наркотикът е бил разпределен в 156..

публикувано на 20.04.24 в 13:55

Емблематични сгради в София да възстановят статута си на недвижими културни ценности

Столичният кмет Васил Терзиев настоява в писмо до министъра на културата и директора на Националния институт за недвижимо културно наследство да бъде възстановен статутът на недвижими културни ценности на 17 сгради в центъра на София. Сградите са..

публикувано на 20.04.24 в 11:08