Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват се две изложби за 140-ата годишнина от рождението на Владимир Димитров – Майстора

Снимка: nationalgallery.bg

От 18.00 часа на 19 май в Националната галерия "Квадрат 500“ ще бъде открита изложбата "Образът на Майстора“, посветена на 140-годишнината от рождението на класика на българското художествено изкуство Владимир Димитров (1882-1960 г.). В събитието ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Втора изложба, посветена на големия български художник, наречена "Майсторът и родното изкуство“, се открива в галерия "Двореца“. И двете изложби са под патронажа на президента Румен Радев.

Изложбите се осъществяват в сътрудничество между Националната галерия и над 25 музеи, галерии, културни институции и частни колекционери от страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37