Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония.

Подобна квалификация той постави и на обвиненията на ГЕРБ, че бизнесът не получава пълни компенсации за скъпия ток.

Министър-председателят каза още, че плащанията на руския природен газ ще бъдат в “нормалната валута”, каквито уверения е получил от Европейската комисия.

На въпрос дали има опасност България да остане без газ, ако Гърция откаже да плаща в рубли, той отговори: “Не мисля, че руската държава може да си позволи да загуби целия Европейски съюз”.

Още от категорията

Контраадмирал Йозджан Алтънбулак говори пред медиите за кораба Razoni, натоварен с първата пратка зърно за износ, Истанбул, 2 август 2022 г.

Руската армия трупа резерви за ново настъпление в Украйна

След 36-часово плаване от Одеса корабът "Разони" с над 26 000 тона царевица пристигна в Босфора , предаде REUTERS. Това е първият съд със зърно, който тръгна след споразумението за подновяване на украинския износ, постигнато с посредничеството..

публикувано на 03.08.22 в 08:52

Николай Милков: Ще работим за приобщаването на Западните Балкани към ЕС

"Основен приоритет пред служебното правителство е организацията на изборите. Процесът няма да бъде лесен и нямаме право на грешка". Това каза новоназначеният служебен министър на външните работи Николай Милков при приемане на поста от досегашния..

публикувано на 02.08.22 в 18:37
Илиана Йотова

Вицепрезидентът ще предложи промени в политиката към украинските бежанци

България е очаквала повече украинци с български произход да потърсят спасение в нашата страна заради конфликта в Украйна. Повечето от тях обаче не са напуснали местата, където живеят. Това каза за БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя посочи, че..

публикувано на 02.08.22 в 18:04