Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония.

Подобна квалификация той постави и на обвиненията на ГЕРБ, че бизнесът не получава пълни компенсации за скъпия ток.

Министър-председателят каза още, че плащанията на руския природен газ ще бъдат в “нормалната валута”, каквито уверения е получил от Европейската комисия.

На въпрос дали има опасност България да остане без газ, ако Гърция откаже да плаща в рубли, той отговори: “Не мисля, че руската държава може да си позволи да загуби целия Европейски съюз”.

Още от категорията

Министерство на външните работи на Русия

14 български дипломати са експулсирани от Русия

Русия гони 14 български дипломати, съобщи руското външно министерство. Българският посланик в Русия Атанас Кръстин е бил повикан във външното ведомство в Москва, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са..

публикувано на 05.08.22 в 15:39
АЕЦ

Русия използва Запорожката АЕЦ за ядрен шантаж

Най-голямата ядрена електроцентрала в Европа, окупирана от Русия при агресията в Украйна, е "напълно извън контрол ", заяви Рафаел Гроси ръководител на ядрената агенция на ООН - IAEA, Според агенцията Запорожката АЕЦ в Енергодар се нуждае от..

публикувано на 04.08.22 в 08:51
Контраадмирал Йозджан Алтънбулак говори пред медиите за кораба Razoni, натоварен с първата пратка зърно за износ, Истанбул, 2 август 2022 г.

Руската армия трупа резерви за ново настъпление в Украйна

След 36-часово плаване от Одеса корабът "Разони" с над 26 000 тона царевица пристигна в Босфора , предаде REUTERS. Това е първият съд със зърно, който тръгна след споразумението за подновяване на украинския износ, постигнато с посредничеството..

публикувано на 03.08.22 в 08:52