Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония.

Подобна квалификация той постави и на обвиненията на ГЕРБ, че бизнесът не получава пълни компенсации за скъпия ток.

Министър-председателят каза още, че плащанията на руския природен газ ще бъдат в “нормалната валута”, каквито уверения е получил от Европейската комисия.

На въпрос дали има опасност България да остане без газ, ако Гърция откаже да плаща в рубли, той отговори: “Не мисля, че руската държава може да си позволи да загуби целия Европейски съюз”.

Още от категорията

Товарен кораб под флага на Сиера Леоне, натоварен с над 26 000 тона царевица, напуска пристанището на Одеса, 1 август 2022 г.

Западът продължава да въоръжава украинската отбрана

Часове след като първият кораб с царевица отплава от Одеса украинският президент Володимир Зеленски заяви, че още 16 кораба са готови да превозят зърно от Украйна . "Прекалено рано е да се празнува", коментира Зеленски. Според турският в-к..

публикувано на 02.08.22 в 08:47

Клетва полага четвъртият служебен кабинет на Румен Радев

Днес клетва ще положи назначеният от президента Румен Радев четвърти служебен кабинет. Това е и стотното правителство на България. На церемония в Гербовата зала в президентството държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното..

публикувано на 02.08.22 в 07:05
Гълъб Донев – премиер на новото служебно правителство

Президентът насрочи парламентарните избори за 2 октомври и назначи служебно правителство

С указ президентът разпусна от 2 август 47-ото Народно събрание и насрочи избори за нов парламент на 2 октомври. Президентът Румен Радев назначи служебно правителство в състав: Гълъб Донев – премиер ; Лазар Лазаров – вицепремиер и министър на..

обновено на 01.08.22 в 14:12