Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония.

Подобна квалификация той постави и на обвиненията на ГЕРБ, че бизнесът не получава пълни компенсации за скъпия ток.

Министър-председателят каза още, че плащанията на руския природен газ ще бъдат в “нормалната валута”, каквито уверения е получил от Европейската комисия.

На въпрос дали има опасност България да остане без газ, ако Гърция откаже да плаща в рубли, той отговори: “Не мисля, че руската държава може да си позволи да загуби целия Европейски съюз”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39