Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония.

Подобна квалификация той постави и на обвиненията на ГЕРБ, че бизнесът не получава пълни компенсации за скъпия ток.

Министър-председателят каза още, че плащанията на руския природен газ ще бъдат в “нормалната валута”, каквито уверения е получил от Европейската комисия.

На въпрос дали има опасност България да остане без газ, ако Гърция откаже да плаща в рубли, той отговори: “Не мисля, че руската държава може да си позволи да загуби целия Европейски съюз”.

Още от категорията

Сграда в Харков, разрушена от руски ракетен обстрел, 31 август 2022 г.

На Босфора очакват първите кораби с украинско зърно

Има голяма вероятност първият кораб със зърно от Украйна по споразумението с Турция и ООН, да потегли в понеделник – 1 август, заяви Ибрахим Калън, говорител на турския президент Реджеп Ердоган. CNN-Turk съобщи, че първият конвой от 16 кораба със зърно..

публикувано на 01.08.22 в 09:05

Президентът награди изпълнителния директор на Американския еврейски комитет

Държавният глава Румен Радев връчи на изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис Почетен знак на президента на Република България. Отличието е за изключителния принос на Харис за развитието на приятелството между българи и..

публикувано на 31.07.22 в 17:26

“Възраждане“ отново яхва недоволството срещу противоепидемичните мерки

Депутатът и лидер на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов призова да не се спазва противоепидемичната мярка за носене на маски. Във Варна, където от 1-ви август носенето на маски в закрити помещения и в градския транспорт е задължително, той заяви,..

публикувано на 31.07.22 в 14:07