Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещат се премиерите на България и Северна Македония

Снимка: архив

В рамките на традиционната българска визита в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май днес българският премиер Кирил Петков ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги. След това Петков ще се срещне с делегация от Република Северна Македония, водена от премиера Димитър Ковачевски.
Срещата ще се проведе на фона на напрежението заради ветото на България за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.
Преди дни във видеообръщение премиерът Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност за състоянието на преговорите между България и Република Северна Македония.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Всеки от нас вече е потенциален инвеститор, дори с малка сума от заплатата си

В съвременния свят вече не е достатъчно да познаваш отделните парични единици на държавите и да знаеш как техните валути се съотнасят спрямо българския лев. Обръщането на лева в евро и обратното отдавна не решава нашите финансови проблеми и не е част от..

публикувано на 26.03.24 в 13:40

Завърнаха се моряците от екипажа на освободения кораб „Руен“

Петимата моряци от отвлечения, през декември край Сомалия, кораб "Руен", който беше освободен от индийския боен флот преди 9 дни, се завърнаха във Варна. Те се прибраха с полет от Оман през Турция. От Параходство "Български морски флот" потвърдиха, че..

публикувано на 26.03.24 в 10:15

Във вторник - пролетни температури, но с валежи от дъжд и сняг по планините

След временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, като на места в..

публикувано на 25.03.24 в 20:05