Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Войната в Украйна е водещата тема на форума в Давос

Снимка: архив

Съветникът по национална сигурност в Белия дом Джейк Съливан заяви на пресконференция, че Русия не може да прекъсне доставкитге на оръжие за Украйна, даже да проследи и атакува отделни партиди. "Ние имаме диверсифицирана и устойчива верига от доставки“, коментира Съливан след твърдението на Москва, че е унищожила с ракети в района на Житомир западна военна помощ. 

Президентът на световния икономически форум Бьорг Бренде призова за  "план Маршал“ за възстановяването на Украйна. "Даже без мирен договор, който в този момент е малко вероятен, ние сме длъжни да започнем работа по възстановяването, поне в районите които са под украински контрол“, каза Бренде. 

Украинският президент Володимир Зеленски ще говори пред Световния икономически форум в Давос. Военният конфликт в Украйна е в центъра на най-голямото икономическо събитие, което събира държавни лидери от 50 страни в швейцарския курорт. Сред 2500-те делегати няма да има руски представители нито на политическо, нито на икономическо ниво, съобщи REUTERS. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета на Габриел

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. "Предложеният състав в папката,..

публикувано на 19.03.24 в 19:31

Мария Габриел предложи състав на новото правителство

След изнервени преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ до последната секунда предложената за поста министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия проучвателен мандат изпълнен – с предложени имена на министри...

публикувано на 19.03.24 в 17:20

България подкрепя евробъдещето на Западните Балкани според собствените заслуги

Европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността в региона на река Дунав. Такава е категоричната позиция на България, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на Деветата конференция на..

публикувано на 19.03.24 в 15:45