Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Аржентина засилват сътрудничеството си в икономиката и културата

Снимка: архив

На работно посещение в София пристигна Хорхе Милтон Капитанич, губернатор на аржентинската провинция Чако. Целта на визитата му е да подпомогне развитието на отношенията между България и Аржентина в областта на икономиката, културата и науката.

Възможностите за бъдещи доставки на храни и засилване на търговията между двете страни г-н Капитанич обсъди с Петър Крайчев, и.д. директор на Генерална дирекция „Двустранни отношения“ и директор на дирекция „Америка“ в МВнР. В момента Аржентина увеличава производството на горива и газ за своя пазар, но също и за да противодейства в бъдеще на недостига в световен мащаб, е посочил Капитанич. Той се срещна и с български инвеститори, които имат намерение да развиват бизнес със слънчоглед и царевица в провинция Чако, както и проекти в областта на използването слънчевата енергия. Визитата на аржентинския губернатор ще приключи със среща с вицепрезидента на България Илияна Йотова, с която ще обсъдят актуални въпроси, свързани с многобройната българска диаспора в провинция Чако.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15