Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Аржентина засилват сътрудничеството си в икономиката и културата

Снимка: архив

На работно посещение в София пристигна Хорхе Милтон Капитанич, губернатор на аржентинската провинция Чако. Целта на визитата му е да подпомогне развитието на отношенията между България и Аржентина в областта на икономиката, културата и науката.

Възможностите за бъдещи доставки на храни и засилване на търговията между двете страни г-н Капитанич обсъди с Петър Крайчев, и.д. директор на Генерална дирекция „Двустранни отношения“ и директор на дирекция „Америка“ в МВнР. В момента Аржентина увеличава производството на горива и газ за своя пазар, но също и за да противодейства в бъдеще на недостига в световен мащаб, е посочил Капитанич. Той се срещна и с български инвеститори, които имат намерение да развиват бизнес със слънчоглед и царевица в провинция Чако, както и проекти в областта на използването слънчевата енергия. Визитата на аржентинския губернатор ще приключи със среща с вицепрезидента на България Илияна Йотова, с която ще обсъдят актуални въпроси, свързани с многобройната българска диаспора в провинция Чако.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съгласувани са проектите за трансгранично сътрудничество по програмата Interreg

Бордът на Стратегическия съвет за трансгранично сътрудничество по програма Interreg България – Сърбия 2021-2027 одобри списък с 9 проекта и 3 резервни проектни идеи за изпълнение. Четвъртото заседание на съвета се проведе в Монтана. Съпредседатели бяха..

публикувано на 04.04.24 в 09:26

Спецполицаи извършиха обиски в агенция "Митници"

При акция на ДАНС са извършени обиски в кабинета на директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова и на заместника ѝ Людмил Маринов, като са иззети документи и други вещи. След обиските Банкова е отведена на разпит в КПКОНПИ. Тя беше назначена на поста на..

публикувано на 03.04.24 в 16:24

ГЕРБ предлагат продажба или спиране на газопровода „Балкански поток“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би подкрепила спиране или приватизация на газопровода "Балкански поток". Повод за изказването му е предложението на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) за създаване на временна..

публикувано на 03.04.24 в 15:09