Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков и Марио Драги обсъдиха европейската позиция в преговорите с „Газпром“

Снимка: БГНЕС

След срещата с италианския си колега Марио Драги, премиерът Кирил Петков посочи, че „Газпром“ поставя различни условия на страните от ЕС за разплащане на доставките и затова ЕС трябва да обедини усилия в договарянето на общи условия за страните членки.

Според Кирил Петков, причината за различните условия е в мащаба на пазарите.Така например, на по-големите пазари като Италия и Германия се предлагат по-добри условия, за по-малките пазари предложенията са различни. От своя страна Драги е изразил подкрепа за българското искане за обща европейска позиция в преговорите с „Газпром“. Очакванията са предложението на България да бъде обсъдено на следващата среща на европейските лидери през юни. Премиерът Петков изтълкува като знак на подкрепа и изпращането на над 800 италиански военнослужещи в България като част от батальона на НАТО.


Още от категорията

ЦИК - междинни резултати: ГЕРБ-СДС са първи, следват ПП и Възраждане

При 12.41% обработени протоколи в ЦИК: ГЕРБ-СДС печелят с 25.68%, "Български възход" и ИТН също влизат в НС Данни на Централната избирателна комисия за резултатите от парламентарните избори към 23 ч. при обработени 12.41% СИК протоколи в РИК: ГЕРБ-СДС..

публикувано на 02.10.22 в 23:43

"Галъп" - паралелно преброяване: ГЕРБ-СДС води с 4% пред "Продължаваме промяната"

Данните от паралелното преброяване на социологическа агенция "Галъп" , медиен партньор на БНР, при 100% изпълнение на извадката показват следното: ГЕРБ-СДС :                                        23,5% , или 63 мандата "Продължаваме..

публикувано на 02.10.22 в 21:40

7 партии влизат в 48-ия парламент според "Алфа рисърч" и "Маркет линкс", 6 според "Тренд"

Резултати от екзитпола на социологическите агенции "Алфа рисърч", "Маркет линкс" и "Тренд", регистрирани в ЦИК за екзитпола в деня на изборите за 48-о Народно събрание, показват следното разпределение на политическите сили: Екзитпол на „Алфа рисърч“..

публикувано на 02.10.22 в 20:36