Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия е на посещение в България

Принц Фейсал бин Фархан ал Сауд
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Теодора Генчовска ще приеме министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия – принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Двамата министри ще проведат среща на четири очи, след което са предвидени и пленарни разговори между двете делегации.

При предишната визита на саудитския принц през 2020 г. сред обсъжданите теми беше енергийното сътрудничество между двете държави.

Саудитският консорциум "Аркад" е изпълнител на строежа на "Балкански поток" у нас. Сделката между "Аркад" и "Булгартрансгаз" беше на стойност над 1 милиард евро.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Политологът проф. Милена Стефанова (в средата), (вдясно) социологът Юлий Павлов и (вляво) проф. Росен Стоянов, политолог

За да има правителство, политиците трябва да преглътнат две неща

Най-вероятно е ротацията да се осъществи и България да има правителство, въпреки всички раздори. Нови избори не биха довели до нищо по-различно в парламента и участниците в преговорите знаят това. Такова мнение изказаха в ефира на БНР политолозите проф...

публикувано на 24.03.24 в 14:43

Българското правителство осъди нападението в Москва и призова за разследване

България изразява съболезнования към близките на жертвите от терористичния акт в Москва. “Категорично осъждаме тероризма във всички негови прояви. Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението“, пише..

публикувано на 23.03.24 в 13:47

Подновени са преговорите за съставяне на правителство

Водят се разговори, между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), каза пред БНТ кандидатът за премиер от ГЕРБ Мария Габриел. Тя отказа да даде повече информация и подчерта, че докато всичко не е договорено, нищо не е..

публикувано на 23.03.24 в 09:27