Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия е на посещение в България

Принц Фейсал бин Фархан ал Сауд
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Теодора Генчовска ще приеме министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия – принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Двамата министри ще проведат среща на четири очи, след което са предвидени и пленарни разговори между двете делегации.

При предишната визита на саудитския принц през 2020 г. сред обсъжданите теми беше енергийното сътрудничество между двете държави.

Саудитският консорциум "Аркад" е изпълнител на строежа на "Балкански поток" у нас. Сделката между "Аркад" и "Булгартрансгаз" беше на стойност над 1 милиард евро.

Още от категорията

Контраадмирал Йозджан Алтънбулак говори пред медиите за кораба Razoni, натоварен с първата пратка зърно за износ, Истанбул, 2 август 2022 г.

Руската армия трупа резерви за ново настъпление в Украйна

След 36-часово плаване от Одеса корабът "Разони" с над 26 000 тона царевица пристигна в Босфора , предаде REUTERS. Това е първият съд със зърно, който тръгна след споразумението за подновяване на украинския износ, постигнато с посредничеството..

публикувано на 03.08.22 в 08:52

Николай Милков: Ще работим за приобщаването на Западните Балкани към ЕС

"Основен приоритет пред служебното правителство е организацията на изборите. Процесът няма да бъде лесен и нямаме право на грешка". Това каза новоназначеният служебен министър на външните работи Николай Милков при приемане на поста от досегашния..

публикувано на 02.08.22 в 18:37
Илиана Йотова

Вицепрезидентът ще предложи промени в политиката към украинските бежанци

България е очаквала повече украинци с български произход да потърсят спасение в нашата страна заради конфликта в Украйна. Повечето от тях обаче не са напуснали местата, където живеят. Това каза за БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя посочи, че..

публикувано на 02.08.22 в 18:04