Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволни граждани и активисти на ВМРО протестираха срещу високите цени на парното и електроенергията

Снимка: ВМРО пресцентър

Пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в столицата, граждани и активисти на ВМРО изразиха недоволството си от предлаганото увеличение на цената на топлинната и електрическата енергия, съобщи БТА.

Протестиращите настояха за оставките на всички представители на институциите, носещи отговорност за непрекъснато покачващите се цени и блокираха на няколко пъти движението по натоварения бул. „Дондуков“.

 Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди заяви, че в резултат на неадекватната политика на настоящото правителство цените на парното и електроенергията рязко са се повишили. Затова, според представители на партията, стъпките за преодоляване на енергийната криза са няколко – спиране на износа на евтин ток, спиране на плащанията на зелените квоти, които драстично повишават цената от ТЕЦ-овете, както и облагане на свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия и подпомагане на всички крайни потребители от тези средства. Протестите на партията ще продължат из цялата страна, включително и по темата за европейската интеграция на Република Северна Македония.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във вторник - пролетни температури, но с валежи от дъжд и сняг по планините

След временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, като на места в..

публикувано на 25.03.24 в 20:05

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30

Кирил Петков: Споразумението е причината за провала на преговорите

Лидерите на ПП-ДБ все още не са излезли с официален коментар след решението на предложената за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да се откаже от връчения ѝ мандат за съставяне на кабинет, която също така заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет...

публикувано на 25.03.24 в 14:52