Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът откри български събор в Копенхаген

Снимка: пресссекретариат на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Копенхаген седмия фолклорен събор "На мегдана на другата България". В събитието в датската столица се включиха участници от 28 танцови състава от цяла Европа.

В словото си Йотова каза, че "богатите български традиции ни съхраняват в калейдоскопа от световни култури".


Вицепрезидентът благодари на всички, които поддържат жив българския дух за границата, пазят и разпространяват българския език, култура и традиции. „Вие сте днешните пазители на великото дело на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици – дело, което създаде и разпространи писменост, книжнина, култура и духовност“, изтъкна Йотова. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10

Правителството отпусна средства за българските общности в ЮИЕ

Министерският съвет одобри средства до 2 100 000 лева по Програмата за подкрепа на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание за работа..

публикувано на 27.03.24 в 16:43

Българско училище "Гергана" ще отбележи тържествено 20-ия си рожден ден

По традиция българската общност в американския североизток празнува Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май с редица концерти. Особено тържествено празникът ще бъде отбелязан от българското училище и хор "Гергана" в..

публикувано на 27.03.24 в 16:37