Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вицепрезидентът откри български събор в Копенхаген

Снимка: пресссекретариат на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Копенхаген седмия фолклорен събор "На мегдана на другата България". В събитието в датската столица се включиха участници от 28 танцови състава от цяла Европа.

В словото си Йотова каза, че "богатите български традиции ни съхраняват в калейдоскопа от световни култури".


Вицепрезидентът благодари на всички, които поддържат жив българския дух за границата, пазят и разпространяват българския език, култура и традиции. „Вие сте днешните пазители на великото дело на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици – дело, което създаде и разпространи писменост, книжнина, култура и духовност“, изтъкна Йотова. 

Още от категорията

Иван Николов

Българите в Босилеград се надяват да гласуват и на предстоящите избори

Сънародниците ни в Босилеград чакат разрешение от сръбското външно министерство за откриване на избирателна секция за парламентарните избори на 2 октомври, каза за БНР директорът на Културно-информационния център в града Иван Николов. Той добави, че..

публикувано на 08.09.22 в 19:08

В българското неделно училище в Кишинев дни преди първия звънец

На 18 септември отваря врати, за новата учебна година, Българското неделно училище към библиотека „Христо Ботев“ в столицата на Молдова - Кишинев . По традиция сред гостите за първия учебен ден са посланикът на България в Молдова Евгени Стойчев и..

публикувано на 07.09.22 в 11:11
Снимка: Facebook /Генерално Консулство Ню Йорк

"Вземи книга, сподели книга" в българското консулство в Ню Йорк

По случай Деня на съединението Генералното консулство в Ню Йорк, САЩ, открива малка библиотека от типа "Вземи книга, сподели книга". Вземете, прочетете, върнете или споделете друга книга, приканват от представителството ни. Регистрация не е..

публикувано на 05.09.22 в 13:46