Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ злато за България на Европейското първенство по вдигане на тежести

Иван Димов и Габриел Маринов със старши треньора Иван Иванов
Снимка: wfbulgaria

Иван Димов спечели титла, а Габриел Маринов завоюва бронзов медал в категория до 61 кг на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана. Това е второ злато за България от шампионата, след като Ангел Русев стана шампион при 55-килограмовите. 

Димов завърши с двубой от 286 кг. и с постижения 135 кг. в изхвърлянето, и 151 кг. в изтласкването. Той взе и малкия златен медал в първото движение.  

Втори е германецът Симон Брандхубер с двубой от 286 кг (134+152), а трети се нареди вторият българин Габриел Маринов с двубой от 279 кг. Маринов стана първи в изтласкването със 157 кг, а в изхвърлянето записа 122 кг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06