Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Публиката на БНР избра Надежда Влаева за "Музикант на годината"

Снимка: Ани Петрова, БНР

Пианистката Надежда Влаева е "Музикант на годината 2021" в допитването на предаването "Алегро виваче" на БНР. Над 3000 човека са дали своя вот в 31-ото издание на анкетата.

Надежда Влаева работи в чужбина, където представя български произведения. През 2021 г. тя записа в Лондон диск с миниатюри от Панчо Владигеров. 

"Щастлива съм от това признание в моята страна. Благодарна съм, че допринесох музиката на Панчо Владигеров да се слуша повече в чужбина. Вярвам, че една от мисиите на артиста е да носи светлина и любов в сърцата на своята публика. Нека продължим този път заедно," каза Влаева при получаване на наградата.

14-годишният перкусионист Александър Вичев, възпитаник на Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив, беше избран за "Млад музикант на годината". 

Вокалният ансамбъл "Фортисимо" от Бургас с ръководител Милена Добрева спечели приза "Ансамбъл на годината" за втори път, с което създаде прецедент в историята на допитването.

В категория "Юбилей" беше отличен големият български пианист Людмил Ангелов за неговата 60-годишнина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15

"Безкрайно"

След дълга творческа пауза, в която ѝ се случиха най-хубави неща – в рамките на четири години два пъти стана майка и написа и защити докторска дисертация в сферата на социалната психология, – Йоанна Драгнева се завърна с нова песен – "Безкрайно".Тя..

публикувано на 14.04.24 в 10:10

Над 1000 изпълнители на странджански фолклор се надпяват в конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Второто издание на Националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" събра над 1000 изпълнители, обявиха организаторите му. През почивните дни, 13 и 14 април, в Културен дом НХК в Бургас ще се надпяват изпълнители от различни възрасти,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10