Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България може да се превърне в център за иновации в автомобилната индустрия

Снимка: БГНЕС

Проучват се 7 проекта на компании от сектора за потенциални инвестиции за повече от 1 млрд. евро, които ще разкрият 4000 работни места, обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Той откри международната конференция Automotive&Mobility Forum 2022 в София с участието на представители от Балканите и Източна Европа. По думите му, бъдещето е свързано с електромобилите и автономните автомобили, а страната ни може да бъде сред водещите в разработката на софтуер за тях.

Изпълнителният директор на Automotive клъстер - България Любомир Станиславов обяви, че вече 70 000 души работят в сектора за над 350 компании.


БНР подкасти:

Още от категорията

София

Средната работна заплата в София достигна 2390 лева

Средната работна заплата в България e 1743 лв. през третото тримесечие на 2022 г. Нарастването ѝ е с 14,7% в сравнение със същия период на миналата година. В София средната работна заплата е най-висока – 2390 лв., или с 37,1% по-висока от..

публикувано на 08.12.22 в 18:01

Политическата нестабилност в България нажежава и темата за присъединяването ни към еврозоната

Предимствата от приемането на България в еврозоната са в пъти повече от рисковете, а днес, повече от 20 години след въвеждането на валутния борд, при който родния лев беше обвързан с курса на германската марка, а след това и с единната европейска..

публикувано на 08.12.22 в 14:05

Форум разглежда възможностите за сътрудничество по възстановяването на Украйна

Днес в Русе на бизнес форум на тема "Възстановяване на Украйна - възможности за сътрудничество" ще бъде дадена информация за възможностите за възстановяване на Украйна и участието на българския бизнес, както и за плана на ЕС за възстановяване...

публикувано на 07.12.22 в 06:15