Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България може да се превърне в център за иновации в автомобилната индустрия

Снимка: БГНЕС

Проучват се 7 проекта на компании от сектора за потенциални инвестиции за повече от 1 млрд. евро, които ще разкрият 4000 работни места, обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Той откри международната конференция Automotive&Mobility Forum 2022 в София с участието на представители от Балканите и Източна Европа. По думите му, бъдещето е свързано с електромобилите и автономните автомобили, а страната ни може да бъде сред водещите в разработката на софтуер за тях.

Изпълнителният директор на Automotive клъстер - България Любомир Станиславов обяви, че вече 70 000 души работят в сектора за над 350 компании.


Още от категорията

Официално: Въвеждат в експлоатация интерконектора Гърция-България на 1 октомври

Междусистемната газова връзка Гърция-България ще бъде въведена в експлоатация на 1 октомври с официална церемония в София. Това става ясно от прессъобщение на президентството. Очаква се за събитието да пристигнат председателят на Европейската комисия..

публикувано на 19.09.22 в 17:15

Скопие иска да получава от България ток на цени под борсовите

Не беше постигнато споразумение за цената на тока, който България ще доставя на Северна Македония през зимата. На заседание на работната група в София представителите на Скопие поискаха да получат по-ниска цена с най-малко 15% под борсовата, съобщават..

публикувано на 18.09.22 в 12:17

Газовата връзка с Гърция получи Акт 15

Интерконекторът с Гърция вече има Акт 15 за територията на страната ни, съобщиха от проектната компания “Ай Си Джи Би”, която ще бъде оператор на газопровода. Оттам увериха, че процедурите за въвеждането на газовата връзка в експлоатация напредват по..

публикувано на 16.09.22 в 18:18