Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България може да се превърне в център за иновации в автомобилната индустрия

Снимка: БГНЕС

Проучват се 7 проекта на компании от сектора за потенциални инвестиции за повече от 1 млрд. евро, които ще разкрият 4000 работни места, обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Той откри международната конференция Automotive&Mobility Forum 2022 в София с участието на представители от Балканите и Източна Европа. По думите му, бъдещето е свързано с електромобилите и автономните автомобили, а страната ни може да бъде сред водещите в разработката на софтуер за тях.

Изпълнителният директор на Automotive клъстер - България Любомир Станиславов обяви, че вече 70 000 души работят в сектора за над 350 компании.


Още от категорията

Чирпан се присъединява към градовете със свой магазинен парк

Нова инвестиция в Чирпан дава възможност за работа на около 100 души в града. Инвеститор в проекта за нов магазинен парк е старозагорска фирма, която изгражда подобни в още три града – Горна Оряховица, Димитровград и Хасково. Сред търговските обекти,..

публикувано на 11.09.22 в 08:25

Без реформи България отбелязва ръст на икономическата свобода

България се издигна от 36-то до 23-о място сред 165 държави в класацията "Икономическа свобода по света 2022”. Изследването, представено в София от Института за пазарна икономика, се прави всяка година от Канадския институт Frazer. Напредъкът на..

публикувано на 09.09.22 в 12:53

От 1 октомври Азербайджан може да доставя газ за България

Азербайджан има готовност да доставя газ по връзката България - Гърция от 1 октомври , съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов, след разговор с азерския си колега Парвиз Шахбазов. Днес двамата министри са обсъдили в телефонен..

публикувано на 30.08.22 в 17:42