Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Велев:

Легенда е, че “Газпром” е прекратил доставките на газ

Снимка: Светослава Кузманова

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев определи като “легенда” твърдението, че “Газпром” е прекратил доставките на газ за страната ни.

Договорът не е прекратен – в него има клауза “Вземи и плати”, т.е. през декември може да се окаже, че трябва да платим стотици милиони, без да сме потребили този газ”, заяви той пред БНР. Според бизнесмена България продължава да използва руски газ, но чрез посредници, “вместо директно и на по-добра цена”.

Васил Велев отправи критики към актуализацията на бюджета и плана за реформи, който, по думите му, се преформатира в антикризисни мерки. Той смята, че основната мярка за бизнеса трябва да бъде компенсирането на високите цени на електроенергията заради огромната инфлация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15