Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


БНР подкасти:

Още от категорията

Снимка: предоставена от Мария Самичкова

Емоционална българска Коледа в Лас Вегас

Коледа по нашенски – с пресъздаване на българските традиции за постна трапеза в навечерието на Рождество, много добро настроение и подаръци – преживяха децата на сънародниците ни в Лас Вегас, които посещават двете български училища там,..

публикувано на 19.12.22 в 15:00
Снимка: архив на Кристина Дерелиева

Коледата е възможна и за хората в старческите домове, благодарение на инициатива от Чикаго

Преди три години стартира благотворителната инициатива „Коледа за баба“, която набира все по-голям отзвук и вдъхновява стотици български деца, желаещи да дарят малко радост и топлина на възрастните хора в хосписите. Под наслов "Нека да..

публикувано на 16.12.22 в 10:45

Законови промени и липса на институции отказват македонските българи да следват в България

Законодателни промени и липсата не редовно правителство нанесоха удар върху желаещите българи от Северна Македония да следват в български университети, пише БГНЕС. За последното десетилетие от 2010 до 2019 г., до преди пандемията от Covid е..

публикувано на 16.12.22 в 09:52