Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Молдова се намира истинска българска твърдина – Музикалният колеж "Щефан Няга" в Твърдица

Град Твърдица (Твáрдица) в Молдова не е единственият в тази държава, където живее компактно българско население. Жителите тук говорят навсякъде на български, но и са запазили в автентичен вид традициите на предците си. Селището възниква преди два века,..

публикувано на 01.04.23 в 15:05

Три поколения поддържат българския дух в училище "Петър Берон" в Прага

Българското държавно средно училище "Д-р Петър Берон" в Прага чества своя 75-годишен юбилей. На тържество по случай годишнината присъства и министърът на образованието проф. Сашо Пенов.  "Историците казват, че едно поколение е 25 години. Вече три..

публикувано на 31.03.23 в 15:08

Северна Македония закрива втори български клуб

Правосъдният министър на Северна Македония Кренар Лога издаде заповед да бъде закрит българския клуб “Цар Борис III” в Охрид, съобщи БГНЕС. Това става седмица след заличаването на българския клуб “Иван Михайлов” в Битоля. Мотивът за решението е че името..

публикувано на 31.03.23 в 08:44