Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


Свързани подкасти:

Още от категорията

Изборната секция в Билерика

Валидността на личните документи се оказа пречка пред сънародници в Америка да гласуват

Във всички секции в Нова Англия активността е повишена в сравнение с ноември, съобщи за Радио България Надя Улман от изборната секция в Билерика. Към 12 часа местно време в Бостън бяха гласували почти двойно повече избиратели /226/, сравнено..

публикувано на 02.10.22 в 22:58
Изборната секция в Дъблин - Сантри

Изборният ден приключи в Европа и Африка

Изборният ден в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, където гласуването бе осъществено в 126 секции, приключи. Приключи и гласуването в Германия, където бяха разкрити 77 секции, в Испания – 65 секции, в Гърция – 24 секции, както и в..

публикувано на 02.10.22 в 22:55
Прага

Ирена Ангелова от Чехия: Политиката у нас – пепелище, което някой трябва да разрови

България е на кръстопът, а лошото е, че хората не си дават сметка колко са важни тези избори – коментира наш сънародник, който разглежда политическите процеси и във връзка със следването си в специалност политология в Словакия. Там обаче..

публикувано на 02.10.22 в 20:58