Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


Още от категорията

Емилияна Благоева, Торонто: България е земен рай, осъзнах го след години емиграция

Емилияна Благоева емигрира със семейството си в Торонто през 2000 г. Там ги отвежда не недоимъкът, тъй като в България и тя, и мъжът ѝ имат добра работа и стабилни доходи, а желанието сами да си проправят път в живота, без протекциите на..

публикувано на 26.08.22 в 09:10
 Иван Кондов

48 държави са дали съгласие за разкриване на секции за парламентарния вот в България

Подадените до момента заявления за гласуване в чужбина на изборите на 2 октомври са над 16 хиляди, като в Турция са регистрирани над 10 хиляди. България вече е получила разрешение от 48 държави за провеждането на парламентарния вот. Чешките власти не са..

публикувано на 25.08.22 в 16:32

МВнР: Подкрепяме българите в Албания

През 2017 г. албанското правителство прие рамков закон за защита на националните малцинства и българското национално малцинство беше признато в Албания. То е концентрирано в три области – в Гора , Голо бърдо и в Преспа. Появи се информация, че след..

публикувано на 25.08.22 в 15:55