Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


БНР подкасти:

Още от категорията

Сдружение „ГЛАС“ в Босилеград готви богата културна програма за 2023 г.

7 младежки инициативи ще подкрепи тази година сдружение „ГЛАС” в Босилеград с парите събрани от десетата благотворителна акция в края на 2022 г. Одобрени са 6 нови предложения на местни ученици и един проект нереализиран от миналата година...

публикувано на 07.03.23 в 13:15

Генералният консул в Чикаго се срещна с деца от български неделни училища

Генералният ни консул в Чикаго Светослав Станков се запозна с децата, учителите и родителите от българското неделно училище "Родна реч", съобщава БТА.  "Бях искрено впечатлен от направените училищни проекти по родолюбие, в които участваха децата от..

публикувано на 06.03.23 в 18:38

В Ню Йорк почетоха националния празник на България

Българският национален флаг беше издигнат в Ню Йорк сити по случай националния ни празник 3 март. Градоначалникът Ерик Адамс отдели от времето си и лично уважи българското събитие в търговското сърце на Ню Йорк – Боулинг Грийн, недалеч от Уол Стрийт...

публикувано на 05.03.23 в 09:10