Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Асоциация

Паметникът на Светите братя Кирил и Методий ще е обединителен международен център в испанския град Малага

На 5 април, в навечерието на Успение на Св. Методий Славянобългарски, се открива първият български паметник, посветен на Светите братя Кирил и Методий в Кралство Испанияи. Той е поставен на специално място – в парк-зоната на гр. Малага. Повод за..

публикувано на 04.04.24 в 12:35
Алберт Халилай и Илияна Йотова

Българите в Кукъс искат да имат свой културен център

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна в Кукъс с ръководството на албанската община, където живее българско национално малцинство. Тя разговаря с кмета на Кукъс Алберт Халилай и зам.-кмета Агрон Нурединай , който е част от българското малцинство и..

публикувано на 04.04.24 в 09:24

Вицепрезидентът се срещна с български ученици в Черна гора

В черногорската столица Подгорица вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с ръководители и ученици от Асоциация "Докосни дъгата". Те са на посещение в Черна гора до 7 април по програмата "Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности”...

публикувано на 04.04.24 в 08:46