Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев призова парламентарно представените партии да проявят отговорност

Снимка: стоп кадър БНТ

Ако работата на институциите и на парламента е възпрепятствана, изборите са неизбежен, но краен вариант, посочи президентът Румен Радев на брифинг след срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество "Три морета" в Латвия.

Парламентарно представените партии е необходимо да проявят отговорност и дебатите, и самият вот да бъдат насочени към решаването на интересите на хората, призова държавният глава.

По думите на Радев, преди да се говори за предсрочен вот, в близките дни и седмици има да се решават много важни предизвикателства от компетенциите на настоящите правителство и парламент.


Още от категорията

Стево Пендаровски

Президентът на РСМ пристига за откриването на интерконектора с Гърция

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще пристигне на 1 октомври в София за откриването на интерконектора между България и Гърция, на което са поканени и други политически лидери от района, стана ясно от негово интервю за ТВ 24...

публикувано на 17.09.22 в 14:35
Президентът на Украйна Володомир Зеленски в град Изюм

В масовите гробове край Изюм има доказателства за зверства, твърди украинският президент

В масовите гробове, открити близо до освободения наскоро от руска окупация град Изюм, има доказателства за извършени зверства, оповести украинският президент Володимир Зеленски. Във видео по темата той твърди, че са намерени стотици тела на хора,..

публикувано на 17.09.22 в 09:19

Дори папата определи военната помощ за Украйна като морално допустима

Украинските власти откриха масов гроб с повече от 440 тела в град Изюм в Харковска област, който беше отвоюван от руските сили преди дни. Украинският президент Володимир Зеленски сравни откриването на масов гроб в Изюм с екзекутираните от руските..

публикувано на 16.09.22 в 08:50