Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев призова парламентарно представените партии да проявят отговорност

Снимка: стоп кадър БНТ

Ако работата на институциите и на парламента е възпрепятствана, изборите са неизбежен, но краен вариант, посочи президентът Румен Радев на брифинг след срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество "Три морета" в Латвия.

Парламентарно представените партии е необходимо да проявят отговорност и дебатите, и самият вот да бъдат насочени към решаването на интересите на хората, призова държавният глава.

По думите на Радев, преди да се говори за предсрочен вот, в близките дни и седмици има да се решават много важни предизвикателства от компетенциите на настоящите правителство и парламент.


Още от категорията

Призоваха украинците в големите градове да пестят тока

Украинският президент Володимир Зеленски призова своите сънародници да ограничат потреблението на ток особено в Киев, Одеса, Суми и Виница , предаде REUTERS. Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато Украйна се опитва да..

публикувано на 22.11.22 в 09:39

Европейският парламент чества 70-ата си годишнина

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов ще участва в тържествената церемония по отбелязването на 70-ата годишнина на Европейския парламент. Церемонията ще се проведе днес по време на пленарната сесия на парламента в Страсбург...

публикувано на 22.11.22 в 07:10

Вежди Рашидов пред Роберта Мецола: България не заслужава да бъде спирана за Шенген

България е изпълнила всичките си задължения и поставените пред нея изисквания за членство в Шенгенското пространство. Затова страната ни не заслужава повече да стои отстрани и е време да бъде приета в Шенген. Това заяви председателят на Народното събрание..

публикувано на 21.11.22 в 19:08