Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите обсъждат вот на недоверие към българското правителство

Снимка: Ани Петрова

Българският парламент се събра на извънредно заседание, за да обсъди поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. Мотивът на втората по брой депутати политическа сила в опозиция е провал във финансово-икономическата политика на кабинета.

До този момент подкрепа за вота изразиха и останалите опозиционни партии – ДПС и "Възраждане", а също и доскорошният коалиционен партньор на управляващите "Има такъв народ".

Очаква се гласуването да се проведе на 22 юни, но не по-рано от 24 часа след края на обсъжданията днес.

При евентуален успех на вота следва да се направи нов опит за съставяне на правителство, в рамките на настоящото Народно събрание, с мандат на най-голямата парламентарна сила – "Продължаваме промяната".




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Румен Радев

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев е предложил на президента Румен Радев сам да поеме поста на външен министър, съобщи той пред журналисти. “ Няма да има смяна на външен министър ”, заяви премиерът, след като предложеният от него зам.-председател на..

публикувано на 20.04.24 в 14:24

Споразумението с “Боташ” да се предоговори, реши парламентът

Народното събрание възложи на енергийния министър да предприеме действия за предоговаряне на споразумението между “Булгаргаз” и турската енергийна компания “Боташ” за доставка на газ, за да бъдат защитени интересите на българското дружество и на..

публикувано на 20.04.24 в 09:40
Жечо Станков

Споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ" влезе в парламента

На извънредно 4-часово заседание Народното събрание разгледа доклада на временната парламентарна комисия по повод споразумението между държавния газов доставчик "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ". Депутатите възложиха на министъра на..

публикувано на 19.04.24 в 19:35