Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външната комисия в НС ще обсъди френското предложение за РСМ

Снимка: архив

Парламентарната Комисия по външна политика днес ще обсъди френското предложение за решаване на спора между властите в София и Скопие.

Проектът предлага българските условия към Северна Македония да бъдат включени в преговорната рамка за присъединяване на страната към ЕС, а съюзът да стане гарант за тяхното изпълнение.

Така при съгласие от РСМ и всички страни членки, включително България, преговорният процес ще може да започне и неговото развитие ще зависи и от изпълнението на българските искания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05
Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00