Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вотът на недоверие към кабинета ще бъде гласуван след 19.00 часа на 22 юни

Снимка: БГНЕС

В Народното събрание приключиха осемчасовите дебати по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие срещу кабинета. На извънредно заседание в сряда вечер той ще бъде гласуван от депутатите, обяви временният председател на НС Мирослав Иванов.

Според парламентарния правилник гласуването може да се състои не по-рано от 24 часа след приключването на разискванията. Вотът ще се смята за успешен, ако гласа си за него дадат повече от половината от всички 240 народни представители. Ако обаче той бъде отхвърлен, ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде правено в следващата половин година. 

“Надявам се вотът да не мине”, коментира пред журналисти премиерът Кирил Петков.


Още от категорията

Запорожката ядрена централа

Русия отказа да демилитаризира Запорожката ядрена централа

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи да бъде създадена демилитаризирана зона около Запорожката атомна електроцентрала, заради опасенията от ядрена катастрофа. Предложението беше отправено пред свиканото по казуса извънредно заседание на..

публикувано на 12.08.22 в 08:54

Страните от формата "Рамщайн" обсъждат нова военна помощ за Украйна

Няма причини за възобновяване на доставките на газ за "неприятелска" България, написа в своя Telegram канал руският сенатор Алексей Пушков. "Мисля, че на България трябва да се даде възможност да направи това, което тя толкова отчаяно искаше – да изкара..

публикувано на 11.08.22 в 09:10

Горещото политическо лято се очертава дълго

Едно от нещата, с които ще запомним двата мандата на президента Румен Радев на "Дондуков" 2 е, че той е държавният глава, назначил най-много служебни кабинети. Към днешна дата, настоящото стотно правителство в българската политическа история, е..

публикувано на 10.08.22 в 11:40