Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вотът на недоверие към кабинета ще бъде гласуван след 19.00 часа на 22 юни

Снимка: БГНЕС

В Народното събрание приключиха осемчасовите дебати по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие срещу кабинета. На извънредно заседание в сряда вечер той ще бъде гласуван от депутатите, обяви временният председател на НС Мирослав Иванов.

Според парламентарния правилник гласуването може да се състои не по-рано от 24 часа след приключването на разискванията. Вотът ще се смята за успешен, ако гласа си за него дадат повече от половината от всички 240 народни представители. Ако обаче той бъде отхвърлен, ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде правено в следващата половин година. 

“Надявам се вотът да не мине”, коментира пред журналисти премиерът Кирил Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19
Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55