Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежкотоварният трафик между България и Румъния нараства 2,5 пъти

Снимка: mtc.government.bg

Зам.-ръководителят на Посолството на Румъния в София Богдан Цебрян заяви, че тежкотоварният трафик между двете страни се е увеличил на 250% спрямо миналата година. Заради войната в Украйна и затварянето на Черно море задръстванията на българо-румънските гранични пунктове се увеличават. Допълнително преминаването се забавя и заради засиления контрол за нелегални емигранти.

Цебрян е обсъдил заедно с българския зам.-министър на транспорта Николай Найденов облекчаването на трафика и предстоящото откриване на ферибота Русе-Гюргево.

Найденов е посочил необходимостта от ускоряване на предпроектното проучване за едновременното изграждане на пет нови моста над Дунав между двете страни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41