Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тежкотоварният трафик между България и Румъния нараства 2,5 пъти

Снимка: mtc.government.bg

Зам.-ръководителят на Посолството на Румъния в София Богдан Цебрян заяви, че тежкотоварният трафик между двете страни се е увеличил на 250% спрямо миналата година. Заради войната в Украйна и затварянето на Черно море задръстванията на българо-румънските гранични пунктове се увеличават. Допълнително преминаването се забавя и заради засиления контрол за нелегални емигранти.

Цебрян е обсъдил заедно с българския зам.-министър на транспорта Николай Найденов облекчаването на трафика и предстоящото откриване на ферибота Русе-Гюргево.

Найденов е посочил необходимостта от ускоряване на предпроектното проучване за едновременното изграждане на пет нови моста над Дунав между двете страни. 


Още от категорията

504 лв. става линията на бедност в България през 2023 г.

Линията на бедност в България се повишава до 504 лв. през 2023 г., което е с 91 лв. или с 22 % повече в сравнение с 2022 г., реши служебното правителство. Оттам подчертават, че това е най-големият ръст на линията на бедност за последните 10 години...

публикувано на 21.09.22 в 18:27

България ще дари на Украйна 350 медицински комплекта

България ще предостави безвъзмездно на Украйна 350 медицински комплекта с превързочни средства, които ще осигурят медицинското обслужване на 35 хиляди граждани. Това е решило днес служебното правителство. Предоставянето на дарението е в отговор на..

публикувано на 21.09.22 в 17:39

България с рекордно представяне на 10-ия Международен турнир на младите естествоизпитатели

Знаете ли какво е паросмия? Преди да научите ще ви разкажем за едни български младежи, които не просто знаят какво представлява тази нарушена функция на организма, но дори са я изследвали и представили в научен доклад. Това са 12-те от най-добрите..

публикувано на 21.09.22 в 13:15