Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фестивалът “Опера в парка” ще представи спектакли за деца

Снимка: operasofia.bg

Тринайсетият летен фестивал “Опера в парка” ще бъде открит тази вечер с “Вълшебната флейта” от Моцарт в изпълнение на трупата на Софийската опера. Спектаклите ще се играят под открито небе в зелените пространства на Военната академия “Г.С. Раковски” в София.

Тазгодишната програма на фестивала, който ще продължи до края на юли, е насочена изцяло към децата. Освен Моцартовата творба, адаптирана за най-малката аудитория, ще прозвучат “Хензел и Гретел” от Енгелберт Хумпердинк, “История с патоци, Мечо и Лиса” от Георги Костов, ще има и “Концерт за бебоци”. Фестивалът е част от културния календар на Столичната община. 

Още от категорията

На фестивала "Златна роза" показват най-новите български филми

Във Варна до 29 септември ще продължи 40-ия фестивал на българското кино "Златна роза". В програмата са 14 игрални филма и 5 късометражни на български творци и копродукции с българско участие. В селекцията "Открити хоризонти" са включени..

публикувано на 23.09.22 в 07:15

Изложба във Ванкувър за Деня на независимостта

Изложба "Светлината на буквите" отваря врати във Ванкувър за Деня на българската независимост. Тя разказва за създаването на българската азбука и е създадена по инициатива на Държавния културен институт към външно министерство.   Ще има..

публикувано на 22.09.22 в 13:36

Красотата на България разкрита в епизод на "Европа отвисоко"

В Деня на Независимостта на България, 22 септември, предаването "Европа отвисоко" на National Geographic започва четвъртия си сезон с епизод, посветен на страната ни. Целта на поредицата е да покаже кадри от четирите сезона и нова гледна точка..

публикувано на 22.09.22 в 10:55